Op de koffie met jouw tegenstellingen

by | apr 16, 2020 | Geen categorie | 0 comments

De afgelopen weken heb jij je als coach wellicht een paar keer afgevraagd: ‘moet ik nu extra naar buiten komen met mijn aanbod, kennis, ideeën en goede raad of hou ik me net stil?’. Of slinger je tussen enerzijds jezelf afschermen van prikkels, en anderzijds je voelsprieten helemaal open zetten? Het lijstje kan zo nog even doorgaan, want het is bij uitstek een tijd waar innerlijke spanningsvelden op extra scherp staan. Het gevolg hiervan kan zijn dat we het gevoel hebben te moeten kiezen voor A of B; dat we denken dat we het niet goed doen; en/of dat we helemaal verlammen.

Voor je coachees is dat natuurlijk niet anders. Veel mensen snakken ernaar gewoon te mogen ‘zijn’, om ruimte te geven aan wat moeilijk is, en verbinding te voelen met anderen -die evengoed een vat vol tegenstellingen zijn. Hoe goed bedoeld ook, de overvloed aan cursussen, webinars en tips & tricks waarmee mensen nu overspoeld worden geven hen vaak ook het gevoel van alles te ‘moeten’.

 Om ruimte te geven aan al die verschillende kanten die mensen in zichzelf voelen gingen we aan de slag met online ontmoetingen die we ‘op de koffie met je tegenstellingen’ gedoopt hebben. In deze sessies staan ontmoeting, voelen van herkenning en uitwisseling met anderen centraal.

De link met ons boek ‘Paradoxaal Coachen’ is uiteraard ook niet ver te zoeken. Hier hebben we het o.a. over de vier basisstappen om effectief met polariteiten om te gaan: herkennen – benoemen – waarderen – verbinden. De koffie-sessies spelen voornamelijk in op de twee eerste: herkennen en benoemen, stappen die o zo belangrijk zijn maar vaak niet genoeg aandacht krijgen. We geven de deelnemers ruimte om zich bewust te worden van de interne spanningen die ze voelen, ze een ‘naam’ te geven en tegelijkertijd veel herkenning te voelen bij de andere deelnemers.

 

We gingen dromen. Wat als niet tientallen, maar honderden (en waarom geen duizenden?!) mensen de kans kregen om op deze manier plek te geven aan hun innerlijke tegenstrijdigheden? Uiteraard kunnen we dat niet alleen. Daarom delen we graag onze formule met elke professional die het wil. Coaches, procesbegeleiders, leidinggevenden, leerkrachten, … die net als wij, het of-of denken willen overstijgen en energie halen uit het verbinden van mensen met elkaar. Als host kun je zo je eigen groep faciliteren en mensen de kans geven om uit te wisselen over hun spanningsvelden en polariteiten.

 

Doe jij ook mee?

 

‘Op de koffie met je tegenstellingen’ in een notendop:

 

  • Het is een (gratis) online sessie van +/- 2u;
  • Je brengt een kleine groep samen, tussen 5 à 9 deelnemers;
  • Je kan dit exclusief inzetten voor jouw bestaande coachees of het net helemaal open gooien;
  • Je neemt voornamelijk de rol van facilitator op;
  • Je nodigt de deelnemers, inclusief hun innerlijke tegenstrijdigheden, uit om virtueel op de koffie te komen. Met veel ‘ikken’ aan tafel dus!

 

Heb je interesse om hiermee aan de slag te gaan?

 

Schrijf je dan in op onze ‘Word zelf een host’-pagina en krijg kostenloos toegang tot al ons materiaal: het draaiboek met timing, tips voor een fijne online ‘etiquette’, de afbeelding en promotekst die je kan gebruiken bij de aankondiging van de activiteit, en een powerpointpresentatie die je kan inzetten tijdens de sessie. Je kan dus meteen van start!