Hoe ga jij om met deze snel veranderende, onvoorspelbare en sterk polariserende wereld? Hoe ervaar jij de tegenstrijdige emoties, gedachten en eigenschappen die je bij jezelf opmerkt? En hoe ga jij het gesprek aan met die ander, die lijnrecht tegenover jou lijkt te staan?

De antwoorden hierop lichten een tip van de sluier op over hoe ‘paradoxaal vaardig’ jij bent. Of anders gezegd: hoe goed jij de kunst van het spelen met tegenstrijdigheden beheerst. Zowel de tegenstrijdigheden die in jou verscholen zitten, als diegene die deel uitmaken van de contexten waarin je je begeeft.

 

Paradoxaal vaardig zijn is iets waar iedereen in kan groeien en beter worden. Het invullen van deze vragenlijst zal je helpen een beter inzicht te krijgen in waar je sterktes liggen en waar potentiële ontwikkeldomeinen zitten.

 

Praktisch

Tip: Als je je profiel wilt bewaren, maak dan meteen een screenshot of print van jouw testresultaten, want er is geen optie om deze op te slaan in de applicatie zelf.

Na het invullen van de test krijg je een score te zien op een schaal van 1 (weinig ontwikkeld) tot 5 (sterk ontwikkeld). Een hoge score kan echter ook het risico inhouden van doorschietgedrag: je past deze vaardigheid altijd en overal toe, waardoor het soms ook kan omslaan in een nadeel. Bij elke dimensie zal een korte toelichting van de mogelijke effecten van dit doorschietgedrag staan.

Vraag jij je nadien af hoe jij jouw paradoxale vaardigheden nog verder kunt ontwikkelen? Voor elke vaardigheid hebben we een aantal ontwikkeltips opgesteld, zowel om deze vaardigheid verder aan te scherpen als om doorschietgedrag te voorkomen. We delen de link naar deze ontwikkeltips ook nog in de verdere stappen, maar je kan ze ook nu al ophalen.

Het invullen van de vragenlijst neemt ongeveer 10 minuten in beslag.