Ivo Brughmans
Ivo Brughmans (Antwerpen, 1965) is filosoof, politicoloog en managementconsultant. Hij werkt vanuit Antwerpen en Utrecht en adviseert organisaties doorheen Europa, waaronder de Nederlandse Rijksoverheid, de 4 grote Nederlandse gemeenten en Europese instellingen.
Het verbinden van tegenpolen loopt als een rode draad door zijn leven en werk: als filosoof bezig met praktische bedrijfskundige problemen, als Belg werkzaam in Nederland en als rationalist vertrouwend op intuïtie. In zijn eerste boek over het thema van paradoxen De kunst van het paradoxale leven (Lannoo, 2013) werkte hij het ‘en/en’-perspectief uit als een radicaal alternatief voor onze huidige manier van (samen)leven. In zijn tweede boek Paradoxaal leiderschap (Boom, 2016) past hij dit ‘en/en’-denken toe op organisatie- en managementvraagstukken. Zie ook www.paradoxaalleiderschap.com.
Ivo is gepassioneerd door het en-en-perspectief, vanuit een diepe overtuiging dat dit de mogelijkheden creëert tot meer duurzame oplossingen voor de uitdagingen van de 21ste eeuw, tot gelukkiger mensen, tot beter presterende en innovatievere organisaties en tot een betere wereld.
Ivo is een veelgevraagd spreker en als docent verbonden bij verschillende open programma’s, zoals Avicenna, Schouten & Nelissen University, Universiteit van Amsterdam, Algemene Bestuursdienst, Vereniging Nederlandse Gemeenten en Neerlands Diep.
Silvia Derom
Silvia Derom (Brussel, 1979), in een vorig leven sociaal-cultureel werker, is professioneel coach, trainer en cursusontwikkelaar. Mensen met een breed interesseveld (creatieve generalisten) zijn haar specialiteit. Haar missie bestaat er uit hen bewust te maken van hun potentieel en hen de tools aan te reiken om hun talenten om te zetten naar de praktijk. Dit doet ze via individuele coaching, opleidingen, online programma’s en via het neerpennen van haar ervaringen in blogartikels.
Thema’s zoals o.a. keuzestress, identiteitscrisissen, verstrikt zitten in zwart-wit denken en zingevings- en talentvraagstukken zijn voor haar dagdagelijkse kost. Toen ze in aanraking kwam met het paradoxale denken, via Ivo’s eerste boek, zag ze al snel een kans om met deze denkkaders te experimenteren in coaching. Zo kwam ze vervolgens, in cocreatie met Ivo, tot de methodiek van het ‘Paradoxaal Coachen’.