Dit zijn de opleidingen die je momenteel van ons kan volgen (i.s.m. de HRD Academy):

 

basismodule Paradoxaal (zelf) leiderschap 

Controle houden of loslaten? Binnen of buiten de lijntjes kleuren? Luisteren of sturen? Je eigen behoeften op de eerste plaats zetten of vooral dienstbaar zijn aan anderen? Het goed kunnen omgaan met paradoxen wordt meer en meer belangrijk. In de Basisopleiding Paradoxaal (zelf)Leiderschap leer je kijken naar de wereld, naar jezelf en de ander met een ‘paradox mindset’ waardoor je beter leert omgaan met de polariteiten in jezelf, in je werk en in je directe omgeving. Meesterschap in het paradoxaal denken en werken begint bij jezelf, als persoon en als professional 

> Klik hier voor meer info. 

 

Masterclass Paradoxaal Coachen (1 op 1) 

Paradoxaal coachen is een unieke methodiek die jou als 1-op-1 begeleider in staat stelt om individuen te leren ‘spelen’ met tegenstellingen. Het reikt een nieuwe bril aan om naar complexiteit en tegenstellingen te kijken. Deze verdiepende opleiding biedt niet alleen stevige denkkaders, maar is ook doegericht en reikt jou onmiddellijk inzetbare tools en oefeningen aan. Je leert je coachees overschakelen naar ‘en-en’ denken ipv te blijven vastzitten in ééndimensionale keuzes, innerlijke verscheurdheid of grijzige compromissen. Als bonus werk je in de masterclass ook aan het versterken van je eigen paradoxale vaardigheden. 

 > Klik hier voor meer info.

  

MASTERCLASS Paradoxaal Begeleiden van teams & organisaties 

Na de masterclass ben je in staat om de diepere, paradoxale mechanismen achter complexe team- en organisatievraagstukken bloot te leggen en hanteerbaar te maken en teams en organisaties op een meer duurzame en evenwichtige manier aan te sturen. Dankzij de opleiding kijk je met een andere bril naar complexe vraagstukken binnen organisaties. Je gaat naar huis met een beproefde methodologie en een uitgebreide toolbox om in je eigen dagelijkse praktijk in te zetten. 

> Klik hier voor meer info.

 

In deze kennismakingsworkshop nemen we je mee in wat paradoxaal denken & handelen kan betekenen voor jou als persoon, maar ook voor teams en organisaties. 

Afgelopen week had ik nog een coachsessie waarbij ik jullie opstellingsoefening gebruikte. Bijzonder krachtig bleek het weer te zijn. Het kwartje viel bij mijn coachee dat zij niet alleen zelfredzaam (sterk) hoefde te zijn, maar dat haar kwetsbare kant (waarbij ze om hulp durft te vragen) ook onderdeel van haar is. Het moment van het vallende kwartje was mooi. Eerst een glimlach, gevolgd door de emotionele ontlading. Het besef drong tot haar door dat zij zich het al die tijd onnodig moeilijk heeft gemaakt. Voor mij als coach was dit echt genieten! We zijn de sessie geëindigd met een door haar zelfbedachte zinIk ben zelfredzaam en kwetsbaar…. en dat is helemaal OK! Ik liet haar dit een paar keer met overtuiging uitspreken. Ook in de hoop dat zij dit zo zou voelen. Het lukte! Ze voelde een soort last van haar schouders vallen en verlichting in haar hoofd ontstaan.  

Gavir Breidel

Management Development Adviseur , Gemeente Rotterdam