Van spanningsveld naar (kern)polariteit

 

Tijdens deze online training leer je orde in de chaos scheppen! Dit doen we door vage spanningsvelden te vertalen naar een concrete polariteiten. Of: door de tegengestelde waarden en doelen bloot te leggen achter een bepaald probleem.  Zo ga je met het echte probleem aan de slag en staar je je niet blind op wat wij de ‘verschijningsvorm’ noemen. Bekijk het als de gedaante waarin een probleem zich manifesteert. Het probleem is dan bijvoorbeeld niet dat je er niet in slaagt om je agenda af te bakenen en je je gejaagd voelt maar wél dat er iets schort aan hoe je de polariteit ‘meegaand versus grenzen aangeven’ beleeft. Of misschien gaat het over een nog andere polariteit zoals ‘perfect versus goed genoeg’? Hierdoor sla je meteen verschillende vliegen in één klap, want wedden dat diezelfde polariteit je ook nog op andere domeinen parten speelt? Definieer het juiste probleem en de oplossing is nabij.

 

Dit is wat wij je leren in deze online training 

 • Je maakt (soms onuitgesproken) negatieve spanningen die je blokkeren zichtbaar, hanteerbaar en bespreekbaar.
 • Je transformeert spanningsvelden en warrige problemen naar doelen, waarden, verlangens, drijfveren (m.a.w.:polariteiten).
 • Je leert door dilemma’s heen te kijken en zet hierdoor een eerste stap van ‘zwart-wit denken’ naar ‘en-en denken’.
 • Spelen er verschillende polariteiten, dan leer je de kernpolariteit eruit te halen.
 • Je ontwikkelt je ‘polariteitenradar’, bij jezelf maar ook bij anderen.
 • Je weet hoe je een polariteit kan formuleren zodat je er ook mee aan de slag kan.
 • Je kan beter benoemen waar je last van hebt en wat je nodig hebt.
 • Je maakt kennis met 2 (van onze 7) paradoxale vaardigheden, die bij dit proces van heel groot belang zijn.
 • Je leert ‘themapolariteiten’ herkennen, of polariteiten waar jij al langer mee worstelt en/of op verschillende domeinen in je leven ziet terugkomen.

 

Praktisch

Deze live training is ondertussen voorbij.
We bouwen momenteel volop aan een online opleidingsmodule voor professionals over het vertalen van een spanningsveld naar een kernpolariteit. Abonneer je op onze nieuwsbrief (zie hieronder in de footer) om als eerste op de hoogte gehouden te worden.

 

Veel gestelde vragen 

 

Komen de andere stappen uit het boek later ook nog aan bod?  

Absoluut! Deze trainingen mag je nog verwachten, ook telkens van 11u30 tot 13u15:

 • Toelaten en waarderen van moeilijke (of onbekende) kanten: 24/11/20
 • Spelen & integreren met verschillende kanten: 17/12/20
 • Verbinden en in dialoog treden: 22/1/21
 • Paradoxaal coachen voor teams en groepen: 23/2/21

Wil je als eerste op de hoogte gehouden worden over deze trainingen? Schrijf je in via de knop onderaan  in de footer. Je wordt dan lid van onze abonneelijst en zal geen enkel nieuwtje meer missen op het vlak van paradoxaal coachen. We doen niet aan spammen, en uitschrijven is eenvoudig en mogelijk op elk moment.

 

Kan ik na deze live training nog verdiepen op het thema?

Zeker, we bouwen volop aan een aanbod die je de mogelijkheid zal geven je verder te bekwamen in het vertalen van spanningsvelden naar polariteiten. Wie deelneemt aan deze live training zal trouwens ruimschoots beloond worden wanneer we ons vervolgaanbod lanceren ;-).  

 

Ik ben geen coach, begeleider of leidinggevende. Kan ik ook aan deze live training deelnemen?

Ja hoor! Deze live training staat open voor iedereen die zijn tegenstellingen, dilemma’s en spanningsvelden wil leren vertalen naar een werkbare polariteit.