Van spanningsveld naar (kern)polariteit

 

Tijdens deze online module leer je orde in de chaos scheppen! Dit doen we door vage spanningsvelden te vertalen naar een concrete polariteiten. Of: door de tegengestelde waarden en doelen bloot te leggen achter een bepaald probleem.  Zo ga je met het echte probleem aan de slag en staar je je niet blind op wat wij de ‘verschijningsvorm’ noemen. Bekijk het als de gedaante waarin een probleem zich manifesteert. Het probleem is dan bijvoorbeeld niet dat je er niet in slaagt om je agenda af te bakenen en je je gejaagd voelt maar wél dat er iets schort aan hoe je de polariteit ‘meegaand versus grenzen aangeven’ beleeft. Of misschien gaat het over een nog andere polariteit zoals ‘perfect versus goed genoeg’? Hierdoor sla je meteen verschillende vliegen in één klap, want wedden dat diezelfde polariteit je ook nog op andere domeinen parten speelt? Definieer het juiste probleem en de oplossing is nabij.

 

Dit is wat wij je leren in deze online training 

  • Je maakt (soms onuitgesproken) negatieve spanningen die je blokkeren zichtbaar, hanteerbaar en bespreekbaar.
  • Je transformeert spanningsvelden en warrige problemen naar doelen, waarden, verlangens, drijfveren (m.a.w.:polariteiten).
  • Je leert door dilemma’s heen te kijken en zet hierdoor een eerste stap van ‘zwart-wit denken’ naar ‘en-en denken’.
  • Spelen er verschillende polariteiten, dan leer je de kernpolariteit eruit te halen.
  • Je ontwikkelt je ‘polariteitenradar’, bij jezelf maar ook bij anderen.
  • Je weet hoe je een polariteit kan formuleren zodat je er ook mee aan de slag kan.
  • Je kan beter benoemen waar je last van hebt en wat je nodig hebt.
  • Je maakt kennis met 2 (van onze 7) paradoxale vaardigheden, die bij dit proces van heel groot belang zijn.
  • Je leert ‘themapolariteiten’ herkennen, of polariteiten waar jij al langer mee worstelt en/of op verschillende domeinen in je leven ziet terugkomen.

 

Praktisch

Je kan deze online module aankopen, samen met de modules ‘Paradoxaal Coachen, introductie’ + ‘Toelaten & waarderen‘ en ‘Spelen & combineren‘ aan 590 euro excl. btw. (dit is één pakket). Je krijgt video’s aangereikt, maar ook tools en werkvormen die je kan inzetten in je eigen begeleidingen.

 

Veel gestelde vragen 

 

Ik ben geen coach, begeleider of leidinggevende. Kan ik ook aan deze live training deelnemen?

Ja hoor! Deze live training staat open voor iedereen die zijn tegenstellingen, dilemma’s en spanningsvelden wil leren vertalen naar een werkbare polariteit.