Verbinden met anderen

 

Het is één ding om je innerlijke spanningsvelden en polariteiten te herkennen en te kunnen benoemen, maar we zijn natuurlijk ook deel van een sociaal systeem. Polariteiten vind je nl. ook terug in de maatschappij, binnen organisaties, in je gezin, … en deze hebben allemaal een invloed op jou. Ook de mensen in je omgeving ervaren hun eigen spanningsvelden en polariteiten, en deze interageren met die van jou. Bijvoorbeeld, op het werk ben jij vooral de creatieve denker en je collega de nuchtere denker. En hoe meer mogelijkheden jij lijkt te zien, hoe meer jouw collega gaat focussen op de mogelijke hindernissen. Dat genre dynamieken dus. De invloed van onze omgeving speelt een rol bij welke kanten we het meest
gaan ontwikkelen, welke kanten we angstvallig wegduwen, welke rollen we opnemen, enz. Dit gebeurt meestal allemaal onbewust. Soms willen we van bepaalde patronen afstappen en dan is inzicht hebben in deze dynamieken heel belangrijk.

Ook de dialoog kunnen aangaan is hierin een belangrijke skill. Hoe ga je het gesprek aan met iemand die lijnrecht t.o.v. jou lijkt te staan? Hoe blijf je in verbinding met iemand die precies altijd ‘jouw knoppen’ weet in te drukken? Hoe blijf je jezelf genoeg blootstellen aan invloeden die anders zijn dan wat je gewoon bent?

 

Dit is wat wij je leren in deze online training

 

  • Hoe krijg je inzicht in wat de invloed is van jouw omgeving op je polariteiten?
  • Hoe ga je om met systeemdruk die je in een bepaalde eenzijdige rol duwt?
  • Hoe ga je het gesprek aan met anderen die een heel andere stijl, visie of aanpak hebben en jou triggeren in een bepaalde polariteit?
  • Hoe oefen je in het innemen van verschillende perspectieven?

 

Praktisch

 

Deze live training is helaas achter de rug. Neem contact op met Silvia als je meer info wenst over de mogelijkheden om je op te leiden in het ‘Paradoxaal Coachen’: silvia@paradoxaalcoachen.com

 

Veel gestelde vragen 

 

Ik heb de drie eerste live trainingen gemist. Kan ik die nog inhalen?

De inhoud van deze live trainingen wordt momenteel in een online leeromgeving gegoten, aangevuld met nog extra materialen. Heel binnenkort lees je er hier meer over.

Kan ik deze training ook op zichzelf volgen?

Ja. Elk stuk kan los van elkaar gevolgd worden. Tegelijkertijd licht elke training een bepaalde stap toe uit het ‘paradoxaal coachen’, en zal je het meeste uit de trainingen halen als je zicht hebt op het hele plaatje. Maar je zal zeker meekunnen, ook al heb je niet deelgenomen aan de twee vorige 

Komen de andere stappen uit het boek later ook nog aan bod?  

Absoluut! Deze trainingen mag je nog verwachten, ook telkens van 11u30 tot 13u15:

  • Paradoxaal coachen voor teams en groepen: 23/2/21

Wil je als eerste op de hoogte gehouden worden over deze trainingen? Schrijf je in via de knop onderaan  in de footer. Je wordt dan lid van onze abonneelijst en zal geen enkel nieuwtje meer missen op het vlak van paradoxaal coachen. We doen niet aan spammen, en uitschrijven is eenvoudig en mogelijk op elk moment.

 

Kan ik na deze live training nog verdiepen op het thema?

Zeker, we bouwen volop aan een aanbod die je de mogelijkheid zal geven je verder te bekwamen in het vertalen van spanningsvelden naar polariteiten. Wie deelneemt aan deze live training zal trouwens ruimschoots beloond worden wanneer we ons vervolgaanbod lanceren ;-).  

 

Ik ben geen coach, begeleider of leidinggevende. Kan ik ook aan deze live training deelnemen?

Ja hoor! Deze live training staat open voor iedereen die zijn tegenstellingen, dilemma’s en spanningsvelden wil leren vertalen naar een werkbare polariteit.