Verbinden met anderen

 

Het is één ding om je innerlijke spanningsvelden en polariteiten te herkennen en te kunnen benoemen, maar we zijn natuurlijk ook deel van een sociaal systeem. Polariteiten vind je nl. ook terug in de maatschappij, binnen organisaties, in je gezin, … en deze hebben allemaal een invloed op jou. Ook de mensen in je omgeving ervaren hun eigen spanningsvelden en polariteiten, en deze interageren met die van jou. Bijvoorbeeld, op het werk ben jij vooral de creatieve denker en je collega de nuchtere denker. En hoe meer mogelijkheden jij lijkt te zien, hoe meer jouw collega gaat focussen op de mogelijke hindernissen. Dat genre dynamieken dus. De invloed van onze omgeving speelt een rol bij welke kanten we het meest
gaan ontwikkelen, welke kanten we angstvallig wegduwen, welke rollen we opnemen, enz. Dit gebeurt meestal allemaal onbewust. Soms willen we van bepaalde patronen afstappen en dan is inzicht hebben in deze dynamieken heel belangrijk.

Ook de dialoog kunnen aangaan is hierin een belangrijke skill. Hoe ga je het gesprek aan met iemand die lijnrecht t.o.v. jou lijkt te staan? Hoe blijf je in verbinding met iemand die precies altijd ‘jouw knoppen’ weet in te drukken? Hoe blijf je jezelf genoeg blootstellen aan invloeden die anders zijn dan wat je gewoon bent?

 

Dit is wat wij je leren in deze online training

 

  • Hoe krijg je inzicht in wat de invloed is van jouw omgeving op je polariteiten?
  • Hoe ga je om met systeemdruk die je in een bepaalde eenzijdige rol duwt?
  • Hoe ga je het gesprek aan met anderen die een heel andere stijl, visie of aanpak hebben en jou triggeren in een bepaalde polariteit?
  • Hoe oefen je in het innemen van verschillende perspectieven?

 

Praktisch

 

Wanneer je de training ‘Paradoxaal Coachen’ aankoopt, krijg je de opname van de live training ‘Verbinden met anderen’ er gratis bovenop.  De training bestaat uit de modules ‘Paradoxaal Coachen, introductie’ + ‘Herkennen & benoemen‘ + ‘Toelaten & waarderen’ + ‘Spelen & combineren’.  Je kan dit kopen aan 590 euro excl. btw. (dit is één pakket). Je krijgt video’s aangereikt, maar ook tools en werkvormen die je kan inzetten in je eigen begeleidingen.

 

Veel gestelde vragen 

 

Ik ben geen coach, begeleider of leidinggevende. Kan ik ook aan deze live training deelnemen?

Ja hoor! Deze live training staat open voor iedereen die zijn tegenstellingen, dilemma’s en spanningsvelden wil leren vertalen naar een werkbare polariteit.