1-op-1 personal coaching

 

Zit je met een spanningsveld dat je maar niet ontrafeld krijgt?
Heb je last van een tegenstelling en wil je hier graag meer bewegingsvrijheid in vinden?
Wil je in algemeen beter leren spelen met tegenstellingen?

Je kan je individueel laten coachen door Silvia. Die begeleiding is altijd een op-maat verhaal maar dit zijn o.a. domeinen waarop gewerkt kan worden:

 • Je leert hoe je spanningsvelden zoals keuzestress, dilemma’s, identiteitscrississen, enz. kan vertalen naar polariteiten.
 • Je leert los te komen van ‘of-of denken’.
 • Je krijgt inzicht in de de tegenstellingen die een thema vormen in je leven.
 • Je wordt minder een speelbal van je tegenstellingen, maar kan ze net inzetten als een kracht.
 • Je leert onontgonnen kanten van jezelf aan te boren en te ontwikkelen.
 • Je ontwikkelt vaardigheden die belangrijk zijn om paradoxaal competent te worden.

Tegenstellingen kunnen bv. zijn: 

 

 • Voelen versus denken
 • Autonomie versus verbinding
 • Sturen versus volgen
 • Controle versus loslaten
 • Flexilbiliteit versus grenzen aangeven
 • Enz. (in onze polariteitenlijst vind je nog veel meer voorbeelden)

 

Hoe gaat het in zijn werk?

We focussen op jouw specifieke behoeftes (zowel loopbaan- als privévragen) en werken op basis hiervan een op-maat voorstel uit. De stappen zijn:
 
 1. Gratis kennismaking van 30min (telefonisch)
 2. Eerste gesprek, waarbij we helder maken waar jij naartoe wilt. Is het doel dat je nu voor ogen hebt ook het échte doel? Wanneer zal jij tevreden zijn? Wat moet er veranderd zijn? Hoe gaan we dat zien? Dit gesprek brengt ons antwoorden op de vraag: kan coaching jou helpen bij het bereiken van je doel(en)? En indien ja, hoe moet deze er dan uitzien? 150 euro excl. BTW
 3. Silvia werkt een (vrijblijvend) voorstel uit op basis van deze startsessie en we komen tot een traject dat 100% bij jou en je vraag past.
(Coaching kan zowel offline, als online via videocalls)
 

 

 

PARADOXALE talentenanalyse

 

Na honderden talentenanalyses gedaan te hebben, legde Silvia een link tussen talentontwikkeling en het paradoxale denken. In een ‘paradoxale talentenanalyse’ krijg je niet alleen zicht op jouw energiegevers en valkuilen, maar besteden we ook aandacht aan de polariteiten die achter jouw talentenprofiel schuilen. Dat kan gaan over spanningen tussen talenten onderling (bv. ‘ik maak graag deel uit van een een groep, maar heb ook een grote behoefte aan autonomie’), maar ook over de polariteiten die achter een slecht ‘talentenbeheer’ schuilen (bv. ‘ik vind voor anderen zorgen veel belangrijker dan voor mezelf zorgen’). Deze inzichten hebben een preventieve functie, ze wijzen jou nl. op mogelijke valkuilen, maar bieden ook de handvatten om concreet aan de slag te gaan. Zo kan je bv. bepaalde kanten van jezelf ontwikkelen die voor jou nog min of meer verborgen terrein waren; kan je paradoxale talenten beter laten samenwerken; of kan je met valkuilen aan de slag door te werken op de onderliggende polariteit.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

 

 1. Talenten-analyse via het online assessment van My Talent Builder
 2. Thuisopdracht 
 3. Talentengesprek: hier wordt de analyse gemaakt door Silvia, op basis van een aantal vragen en de reflecties op de thuisopdracht. Zie het als een dubbelcheck, om zeker te zijn dat er geen talenten over het hoofd gezien worden. Ook wordt hier al gepeild naar hoe het talentenmanagement verloopt.
 4. Dieptegesprek over de resultaten van het assessment en het talentengesprek: duiding, bespreking dynamieken, valkuilen en paradoxen. Maar ook: waar liggen de krachtbronnen om met valkuilen om te gaan? Welke polariteiten liggen aan de bron van die valkuilen?
 5. Je krijgt een samenvatting van dit gesprek, zodat je kan blijven teruggrijpen naar de belangrijkste inzichten.
 6. Afsluitend gesprek met als focus: wat is de eerstvolgende stap is om deze kennis om te zetten naar de praktijk?

Investering: 900 euro, excl. BTW (voor Belgische coachees: inzetten van de KMO Portefeuille is mogelijk = subsidie tot 30%)

 

Interesse? Neem contact op via onderstaand formulier:

6 + 6 =